6 Spotify-lijsten die jou in de reisstemming brengen.

Als je op zoek bent naar nieuwe muziek om je in de reisstemming te brengen, dan is Spotify de perfecte plek om te beginnen! Hier kun je duizenden afspeellijsten vinden die speciaal zijn samengesteld om je een muzikale reis rond de wereld te bieden. In deze blog deel ik enkele (van mijn favoriete) Spotify-afspeellijsten waarmee je kan wegdromen naar verre oorden en nieuwe culturen.

1. Latin Party Anthems

Als je van zwoele, opzwepende ritmes houdt, dan is Latin Party Anthems de perfecte afspeellijst voor jou. Deze lijst bevat een mix van verschillende Latijns-Amerikaanse muziekstijlen, waaronder salsa, reggaeton en merengue. Sluit je ogen en waan jezelf op een zonnige strand in Cuba of Puerto Rico.

2. African Heat

Mijn favoriet! De muziek uit Afrika is vaak opzwepend en meeslepend. Heerlijk als ik even full-focus aan het werk moet, staand (of swingend) achter mijn bureau. African Heat is een afspeellijst die je meeneemt op een muzikale reis door dit prachtige continent. Luister naar de Afrikaanse pop en afrobeats van o.a. Burna Boy, Rema en Fireboy.

3. Aziatische hits

Als je nieuwsgierig bent naar de populaire muziek uit Azië dan heb ik minder goed nieuws voor je. Er is op dit moment geen Spotify lijst die het complete brede scala aan genres, waaronder K-pop, J-pop, Bollywood en Chinese popmuziek, bevat. Natuurlijk is er wel een playlist van elk genre, dus begin je muzikale avontuur bij J-Pop hits:

4. Arabian Nights

Arabische muziek is vaak erg sfeervol en emotievol. Arabian Nights is een afspeellijst die je meeneemt op een muzikale reis door de Arabische wereld. Luister naar de prachtige stemmen van Arabische zangers en laat je meevoeren naar de souks van Marrakesh of de oases van Oman.

5. Celtic Folk

De Keltische cultuur is rijk aan prachtige muziek en tradities. Celtic Folk is een instrumentale afspeellijst die je meeneemt op een muzikale reis door Schotland, Ierland en Wales. Luister naar de prachtige melodieën en waan jezelf in de sfeervolle pubs van Dublin of de groene heuvels van Schotland.

6. Massive Soca Hits

Natuurlijk kan een playlist met soca muziek niet ontbreken in deze lijst. Soca is een muziekstijl die oorspronkelijk afkomstig is uit Trinidad en Tobago en zich heeft verspreid naar andere delen van het Caribisch gebied. Massive Soca Hits is een afspeellijst op Spotify met de grootste soca-nummers. Luister naar artiesten als Machel Montano, Bunji Garlin en Patrice Roberts en laat je meevoeren door de opzwepende beats. Ze brengen mij weer helemaal terug naar onze ritjes in de witte busjes op Barbados, waar deze muziek door de speaker heen blies. Ja echt, blies. Genieten!

Dus, of je nu van Latin, Afrikaanse, Aziatische, Arabische, Keltische of soca muziek houdt, er is altijd wel een Spotify-afspeellijst die je kan helpen om je in de reisstemming te brengen. Ik hoop dat deze blog je heeft geïnspireerd om nieuwe muziek te ontdekken en je te laten wegdromen naar verre oorden en nieuwe culturen. Geniet van je muzikale reis rond de wereld!