5 musthaves die ik altijd meeneem op reis.

Ik ga op reis en ik neem mee… Er zijn 5 musthaves die ik elke keer meeneem op reis. Van Marseille tot Sumatra, het maakt niet uit waarheen, hoe lang en of ik nou met mijn koffer of backpack op reis ga. Lees je mee?

1. Pareo

Een pareo heeft onderhand duizend en één toepassingen en is daarom mijn nummer 1 wat betreft musthaves op reis. Ik gebruik hem als kussentje om te slapen in het vliegtuig, leg hem als deken over me heen op vliegvelden waar de airco loeihard staat te blazen, leg hem als een handdoek op het strand, draag hem als rok als we onverwachts een tempel bezoeken.. Zo zijn er nog tal van momenten waarop ik hem kan gebruiken en daarom zit hij standaard in mijn backpack.

2. Document organizer

Voor en tijdens het reizen kan je zoveel belangrijke documenten verzamelen die je voor je trip nodig hebt, dat ik het fijn vindt om alles bij elkaar te houden. Daarvoor gebruik ik deze roze document organizer. Hij is bijvoorbeeld perfect voor mijn paspoort, telefoon, boardingpass, papieren van autoverhuur en briefgeld. Ook vind ik het fijn om altijd een pen en papier mee te nemen, voor het geval ik plots iets op moet schrijven. Met deze reis-musthave heb je alles bij elkaar.

3. Reis etui

In het vliegtuig heb ik het liefst alles direct bij de hand dat ik voor die reis nodig heb. Om te voorkomen dan ik alles na take-off één voor één uit mijn rugzak moet halen, én om te voorkomen dat ik iets vergeet als ik het vliegtuig weer verlaat, heb ik een handig reis etui. Deze derde musthave voor op reis is precies groot genoeg voor mijn telefoon, koptelefoon, oordoppen, slaapmasker, wat pepermuntjes, lippenbalsem en een USB kabel. Deze past perfect in het vakje in de stoel voor je en zo heb je alles binnen handbereik.

4. Toilettas met een haakje

Op reis heb je niet altijd de ruimte en mogelijkheid om een toilettas neer te zetten. Een toilettas ophangen, dat is altijd wel mogelijk. Daarom reis ik al jaren met een toilettas waar een haakje aan zit. Je ritst hem open en hangt hem zo over een deur, de douchewand, aan een haakje.. Noem maar op. In mijn variant zit ook een spiegeltje vast met klittenband, dus je spiegel hoef je ook nergens meer neer te zetten. Zo heb je al je toiletartikelen bij de hand, waar je maar wilt. Niet voor niets de vierde musthave voor op reis!

5. Zeepblok zakjes

Om mijn gebruik van plastic te verminderen gebruik ik shampoo- en zeepblokken. Deze kan je niet altijd neerleggen in een douche of badkamer, en ze willen in warme landen ook niet altijd even goed opdrogen. Zeker niet als ze in je backpack zitten als je op doorreis bent. Daarom heb ik sinds een paar maanden een zakje om deze zeepblokken in te stoppen als ik ze niet gebruik onder de douche. Het zakje is een musthave voor op reis want hij is ademend en heeft een lusje waardoor je hem makkelijk kan ophangen. Ik gebruikt ze voor mijn shampoo blok en douche- en handzeep. Ideaal!

Zakje voor zeepblok met lusje en houten kraal.

Mis je nog dingen in dit reislijstje met musthaves voor op reis? Laat het mij weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *