6 reisapps die onmisbaar zijn voor jouw volgende trip.

Reizen is een geweldige manier om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en onvergetelijke ervaringen op te doen. Maar soms kan het ook een uitdaging zijn, vooral als je naar een nieuw land gaat waar je de taal niet spreekt of geen idee hebt waar je naartoe moet gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van apps die je kunnen helpen bij het plannen en genieten van je reis. In deze blogpost deel ik 6 onmisbare reisapps.

1. Maps.me – Voor offline kaarten

Een van de grootste problemen bij het reizen is het krijgen van betrouwbare internetverbinding. Met Maps.me hoef je daar niet langer over in te zitten! Deze app biedt namelijk gedetailleerde offline kaarten die perfect zijn voor onderweg. Je kunt gemakkelijk routes plannen, attracties vinden, bezienswaardigheden opslaan en navigeren zonder dataverbinding. Wel even van tevoren de kaarten downloaden.

2. Google Translate – Voor vertalingen

Google Translate is al jarenlang een populaire app voor vertalingen en met goede redenen! Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie om snel en accuraat te vertalen tussen verschillende talen. Of je nu een menukaart live wilt vertalen met behulp van je camera of wilt communiceren met de lokale bevolking, Google Translate helpt je!

3. Polarsteps – Voor het bijhouden van je reis

Als er iets is dat ik graag doen tijdens het reizen, dan is het foto’s maken en verhaaltjes schrijven over onze avonturen! Polarsteps helpt mij precies dat te doen door automatisch ons reisverhaal bij te houden. De app traceert je route, markeert de plaatsen die je hebt bezocht en voegt foto’s toe om een prachtig dagboek van je reis te maken. Het beste van alles is dat je het kunt delen met vrienden en familie om ze op de hoogte te houden van je avonturen. En wil je jouw reis binnen een paar dagen na thuiskomst als fotoboek (met verhalen én zelfs de temperatuur van die dag) op jouw deurmat hebben? Bestel dan het kant en klare fotoboek!

4. Google Lens – Voor het herkennen van objecten

Google Lens is een handige app waarmee je objecten kunt identificeren door simpelweg een foto te maken! Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet weet wat er op het menu staat in een restaurant, als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een bepaald monument of wilt weten welk stuk fruit er op de markt ligt. Met Google Lens kun je gemakkelijk informatie vinden over wat voor jou belangrijk is.

5. XE Currency – Voor valuta-omzetting

Geld wisselen kan verwarrend zijn, vooral als de valuta een lastige verhouding heeft ten opzichte van de Euro. XE Currency helpt door realtime valuta-omzetting aan te bieden voor meer dan 180 verschillende valuta’s! Zo kan ik snel uitrekenen hoeveel iets kost en schrik ik niet (meer) van een rekening van 30.000 rupia. Handig!

6. PackPoint – Voor inpaktips

Als laatste reisapp in deze top 6 hebben we PackPoint: de app die ervoor zorgt dat ik niets vergeet in mijn koffers! Het enige dat ik hoef te doen is mijn bestemming, duur van mijn verblijf en activiteiten invoeren die ik ga doen. Vervolgens genereert PackPoint een gepersonaliseerde paklijst met alle benodigdheden die ik nodig heb voor mijn reis. Ik moet wel zeggen: ik gebruik deze lijst als basis en voeg hier en daar wat toe of verwijder ik dingen. Zo heb ik minder inpakstress en meer tijd om van de voorpret te genieten.

Dus daar heb je het, 6 onmisbare reisapps! Of je nu op een stedentrip gaat of een lange reis plant, deze apps kunnen je helpen bij het plannen, navigeren en genieten van je avonturen.

Heb jij nog andere favoriete reisapps? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *