Tips voor vliegen met een dreumes: 5 items die wij meenemen.

Komende zomer gaan is het zo ver: we gaan weer naar de Cariben! We verbleven er al 2 keer eerder: in 2014 zaten we op Barbados en in 2018 op Guadeloupe. Dit keer hebben we ons reisgezelschap uitgebreid: we nemen onze dreumes mee! Na veel wikken en wegen, rondvragen en nog meer wikken en wegen (want laten we eerlijk wezen, we doen haar er niet per se een plezier mee) hebben we de knoop doorgehakt. We gaan naar Martinique! Nu ben ik volop aan het voorbereiden, want hoe houden we haar tijdens de vluchten zoet? Hierbij mijn 5 tips voor vliegen met een dreumes (zonder garantie hè ;-)).

Tip 1: Cup catcher

Onze kleine zit tegenwoordig in de gooi fase. Broodkorstjes: op de grond. Drinkbeker: op de grond. Knuffel terwijl we aan het autorijden zijn: op de grond. Aangezien je in het vliegtuig niet veel ruimte hebt en ik niet zo veel zin heb om mezelf keer op keer in moeilijke bochten te wringen, ben ik op zoek gegaan naar een hulpmiddel. Ik wilde geen touw gebruiken omdat ik bang ben dat ze daarin verstrikt kan raken, en een speenkoord geeft haar te weinig bewegingsruimte. Toen was daar de oplossing: de Cup Catcher. Het zijn twee multifunctionele siliconen koorden die je los van elkaar kan gebruiken, maar eventueel ook aan elkaar vast kan maken. Ideaal om de drinkbeker aan het tafeltje vast te maken en het knuffeltje aan haar shirtje. We gebruiken ze nu al voor in huis en ik kan zeggen: een top aankoop!

cup catcher

Tip 2: Busy Cube

Friemelen aan schroefjes, schakelaars aan en uit willen zetten, sleutels uit het raam halen, het haakje van mijn kleine kas; ze vindt het allemaal razend interessant en kan er heel geconcentreerd mee bezig zijn. Perfecte items voor een lange vlucht dus! Maar waar vind je zoiets dat dreumes-proof is én makkelijk in je handbagage kan? Ik heb het voor je uitgezocht: de Busy Cube. Een vorm van educatief (montessori) leerspeelgoed die hopelijk gaat zorgen voor veel speelplezier, én niet op de grond zal vallen door de Cup Catchers. 🙂

busy cube - speelgoed dreumes

Tip 3: Schilderstape

Ik hoor je denken: serieus? Yep, serieus. Wat dacht je van stukjes gekleurde tape op de stoel voor je te plakken, zodat de kleine ze eraf kan trekken en weer op kan plakken. Maar ook om de tape met de plakkerige zijde naar voren vast te maken zodat je er andere dingen aan kan plakken en eraf kan halen. Thuis is dit een leuke bezigheid, maar ook echt perfect voor in het vliegtuig.

En ben je eenmaal op de plek van bestemming, dan komt het ook nog van pas. Denk aan handvatten van kastjes aan elkaar vast tapen, of het ophangen van donkere plastic zakken voor de ramen om de jetlag te overbruggen.

rollen gele schilderstape

Tip 4: Bentobox

Snackjes, daar is elk kindje dol op. Rozijntjes, maisvingers, komkommer, druifjes, soepstengels. Hoe meer soorten, hoe beter. Zeker tijdens een lange vlucht van 9 uur. Maar, hoe ga je die allemaal meekrijgen zonder dat je loopt te sjouwen met tig bakjes of dat je maisvingers gaan plakken door de natte komkommer. De oplossing: een bentobox. Ik gebruik zelf de bentobox van Systema als lunchtrommel en ik vind het echt ideaal!

bentobox systema groen transparant

Tip 5: Dierenboekje

Een classic: dierenboekjes. Olifanten, leeuwen, aapjes en giraffen zijn hier een groot succes (net als alle andere dieren eigenlijk). En kiekeboe spelen is hier ook een hitje. Wat krijg je als je die twee met elkaar combineert? Een kiekeboek met (wilde) dieren! Ja dat las je goed, een kiekeboek. En een grote plus: de flapjes zijn van vilt gemaakt, dus dreumes proof. Het boekje is ook te verkrijgen in de thema’s zeevriendjes, boerderijvriendjes, junglevriendjes en bosvriendjes.

kiekeboek wilde dieren flapjesboek cover