Fijne en betaalbare buggy voor op reis: ik heb hem gevonden!

Komende zomer (2023) gaan wij naar Martinique op vakantie. De eerste verre vliegreis met onze dreumes, waarvoor ik al druk bezig ben met de voorbereidingen. Want hoe gaan we haar tijdens de vlucht vermaken en laten slapen, welke accommodatie(s) op Martinique zijn dreumes-proof en welke buggy is het meest geschikt? Dat laatste heb ik onlangs uitgezocht, en ik neem je graag mee in mijn zoektocht. Dus ben jij op zoek naar een fijne en betaalbare buggy voor op reis (en voor thuis)? Lees dan snel verder, want ik heb hem gevonden!

Een nieuwe buggy: onze eisen

Er zijn zo ontzettend veel merken en typen buggy’s dat ik direct door de bomen het bos niet meer zag. Welke functies en accessoires zijn nou echt nodig, welke zijn nice-to-have en welke zijn puur slimme marketing en eigenlijk gewoon een beetje overbodig? Daarom ben ik een lijstje gaan opstellen met onze eisen, en van daaruit gaan zoeken.

 • Gebruiken tot +/- 4 jaar.
  Het is ongelooflijk hoeveel baby-/kinderitems er op de markt zijn die je eigenlijk maar heel kort gebruikt. Allemaal heel leuk, maar niet echt duurzaam en fijn voor de portemonnee. Daarom koop ik graag een item waar ik langer mee kan doen. Zo ook de buggy. Sommige buggy’s zijn geschikt voor kindjes tot 15 kg (2-3 jaar), en sommige tot 20 kg (4-5 jaar). Je raad het al: ik ging voor 20kg.
 • Degelijk en makkelijk in te klappen.
  De buggy moet mee in het vliegtuig en met bagage zijn ze natuurlijk niet altijd even zuinig. Daarom moet de buggy degelijk zijn. Aangezien hij ook mee gaat in de auto en thuis wellicht op de fiets is het fijn als hij een beetje licht en compact is. En makkelijk inklappen is top, aangezien we ieder maar twee handen hebben, twee koffers en rugzakken meesjouwen en een baby die vliegensvlug is met kruipen (en tegen die tijd wellicht met stappen).
 • UV werend.
  Dit is misschien wel mijn grootste eis. Aangezien we dicht op de evenaar zitten en de kleine best wat ritjes en slaapjes in de buggy kan doen, wil ik dat de zonnekap UV werend is. Better safe than sorry!
 • Grote zonnekap.
  Voor de gein zeggen we weleens dat ze FOMO heeft. Ze ziet alles, echt alles. Van het kleinste kruimeltje tot voorbij vliegende vogels. En alles vindt ze interessant. Daarom wil ik graag een grote zonnekap, zodat we haar een beetje afschermen op de momenten waarop ze even een dutje moet doen.
 • Ligstand
  En om lekker te kunnen slapen wil ik dat de rugleuning helemaal plat kan en ze haar beentje languit kan leggen op een voetensteuntje. Dat slaapt toch wel het fijnst.

Welke opties zijn er?

1. Hauck Travel ’n Care

De Hauck Travel ’n Care is een lichte en compacte kinderbuggy die perfect is voor zowel korte uitstapjes als lange vakanties. Het aluminium frame maakt de buggy stabiel en belastbaar tot 25 kg. Het inklapmechanisme is snel en gemakkelijk met één hand te bedienen, en de zelfsluitende transportbeveiliging zorgt ervoor dat de buggy gemakkelijk kan worden opgeborgen of gedragen met behulp van de draagriem. De bekleding is onderhoudsvriendelijk en kan worden gewassen op 30 graden. Met soepel lopende wielen, schokdempers en een zonnekap met kijkvenster biedt de buggy comfort en veiligheid voor het kind. De buggy heeft ook praktische details en kan worden aangepast aan individuele behoeften met accessoires zoals een apart zitje, regenkap of zonnescherm. De Hauck Travel ’n Care voldoet aan alle eisen, behalve de grote zonnekap.

2. Cosatto Woosh 3

De Cosatto Woosh 3 is een lichtgewicht en compacte buggy die geschikt is voor ouders die veel onderweg zijn. Het heeft een handig eenhands inklapmechanisme en kan zelfstandig staan wanneer opgevouwen, wat handig is voor opslag en transport. De verstelbare rugleuning en voetensteun bieden het kind comfort tijdens het wandelen. De buggy is voorzien van een 5-puntsgordel om de veiligheid van het kind te waarborgen. Daarnaast heeft het een ruime zonnekap om bescherming te bieden tegen de zon. De Cosatto Woosh 3 is duurzaam gebouwd en heeft aantrekkelijke ontwerpen om aan verschillende voorkeuren te voldoen. De Woosh voldoet aan alle eisen, behalve grote zonnekap.

3. Deryan Rolo

De Deryan Rolo buggy is een comfortabele en stijlvolle optie voor ouders die op zoek zijn naar een compacte en vouwbare buggy. De buggy biedt optimaal comfort, gemak en veiligheid, met een afneembare en machinewasbare zitting, een 5-punts veiligheidsharnas en een gebruiksvriendelijk remsysteem. De grotere wielen zorgen voor moeiteloos duwen, terwijl het compacte formaat van de buggy het mogelijk maakt om deze als handbagage mee te nemen. De buggy is geschikt voor kinderen vanaf 0 maanden tot ongeveer 4 jaar, met een maximaal gewicht van 22 kg. De verstelbare rugleuning en voetensteun bieden verschillende posities voor zitten en slapen, terwijl de grote zonnekap met SPF 50+ bescherming beschermt tegen de zon. De buggy is eenvoudig in te klappen en op te bergen. De Deryan voldoet aan alle eisen.

4. Lionelo Zoey 

De Lionelo Zoey buggy is een praktische keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige buggy. Met zijn duurzame constructie en compacte ontwerp is de Zoey buggy gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. De rugleuning is verstelbaar in meerdere posities, zodat het kind comfortabel kan zitten of liggen tijdens het wandelen. Met de 5-puntsgordel wordt de veiligheid van het kind gewaarborgd. De buggy heeft een ruime zonnekap die bescherming biedt tegen de zon en weersomstandigheden. Bovendien is de Lionelo Zoey buggy uitgerust met een ruime opbergmand om essentiële items binnen handbereik te houden tijdens het reizen. De Zoey voldoet aan bijna alle eisen: het maximale gewicht gaat tot 15 kg.

5. Hauck Rapid

De Hauck Rapid buggy is een compacte en wendbare buggy die geschikt is voor dagelijks gebruik. Met zijn lichtgewicht en opvouwbaar ontwerp is het gemakkelijk te hanteren en op te bergen. De rugleuning van de buggy is verstelbaar, waardoor het kind comfortabel kan zitten of liggen tijdens de wandeling. Het beschikt over een veiligheidsgordel om de veiligheid van het kind te waarborgen. De zwenkwielen aan de voorkant en de vergrendelbare achterwielen zorgen voor een soepele en gecontroleerde rit. Daarnaast heeft de Hauck Rapid buggy een ruime opbergmand voor het opbergen van essentiële spullen tijdens het reizen. De Hauck voldoet aan alle eisen, alleen weet ik niet of zonnekap lang genoeg is.

Voor welke buggy zijn wij gegaan?

Onze keuze is gevallen op de Deryan Rolo. Waarom? Simpel: omdat hij elke eis afvinkt: we kunnen hem gebruiken totdat de kleine meid 20 kg weegt (+ 2kg bagage in het mandje onderin), hij is degelijk, compact, UV-werend, een grote zonnekap en heeft een slaapstand.

Deryan is een Nederlands familiebedrijf dat in 1999 is opgericht. Ze ontwerpen de producten zelf, en worden verkocht in meer dan 120 landen. Dat vond ik fijn om te weten, omdat ik ook genoeg buggy’s voorbij zag komen waar ik een beetje AliExpress vibes bij kreeg.

Onze ervaring met de Deryan Rolo

+ De buggy voldoet aan al onze eisen.
+ Hij is geschikt voor lange mensen.
+ De buggy kost nieuw rond de €200. Wil je een duurzamere optie? Kijk dan eens op Marktplaats of Vinted.
+ Voorwielen kunnen vastgezet worden, handig voor op wintersport.
– De vijfpuntsgordel moet je elke keer in elkaar puzzelen. De schouderriempjes moeten in de zijriempjes geschoven worden, maar laten iedere keer los wanneer de gordel open is. Een beetje gedoe maar (nog) niet hinderlijk.
– De stof voelt aan alsof het niet erg ademend is. Daarom ga ik voor de zekerheid een Aeromoov Air Layer kopen om in de zitting te leggen.

Hopelijk heb je wat aan deze blog en heb ik je uren uitzoekwerk kunnen besparen. Wij gaan in ieder geval veel plezier van de Deryal Rolo beleven, op Martinique én thuis!